Éva Coach

Életvezetési tanácsadás

Life és Ijfúsági Coach végzettséggel rendelkező életvezetési tanácsadóként a felnőttek és gyermekek magánéletbeli elakadásaik kezelésében tudok segíteni.

Miről is szól a coaching, másnéven életvezetési tanácsadás?

Ha úgy érzed régóta dörömbölsz már a változás ajtalán de az mégsem akar kinyílni az nem azért van mert nem akarod eléggé. Azért van mert egyedül nem megy! A coach segít neked kinyitni a kaput!

De mi is az a coaching?

Egy szimpla beszélgetés?

Egy terápia?

Egy varázslat?

Egyik sem!

Mert bár beszélgetés mégsem szimpla

Mert bár nem terápia mégis gyógyítólag hat

És bár nem varázslat mégis varázslatos!

Ha azt érzed, hogy bár a mentális egészséged rendben van, viszont a magánéletedben valami nincs rendben amin változtatni szeretnél a coaching remek iránytű lehet a számodra.

ifjúsági coaching

A mai elvárásokkal teli világgal nemcsak nekünk felnőtteknek nehéz tartani a tempót hanem a gyermekeinknek is. Ezért is tartom fontosnak a gyermekekkel való coachingot.

Hiszen bár gyermekek rájuk is igaz, hogy a saját életükbe ők látnak bele a legjobban.

Ezért őket is épp úgy támogatom ahogyan a felnőtteket, az alap coaching értékrend alapján haladva, másfajta gyakorlatokkal.

Itt előtérbe kerülnek a rajzolós feladatok, a képkártyák, a társasjáték és egyéb játékos eszközök.

Vonatkozásukban is megoldásfókuszú megközelítéssel dolgozom! Nem a problémáról beszélünk hanem a megoldásról. Nem a múltat firtatjuk, hanem a jelent nézzük és a jövőt építjük. A miérteket a „sarokba” tesszük és a hogyan-t helyezzük előtérbe.

Az ifjúsági Coach kompetenciája a 3 éves korú gyermekektől egészen a 21. életévet betöltő fiatal felnőtt korosztályig terjed. Gyermekek, tinédzserek, fiatal felnőttek élethelyzetbeli nehézségei, elakadásai, kezelhetőek a coachal való találkozás során.

A gyermekekkel való coaching során mindig egyetlen alkalomra szerződünk, nem pedig folyamatra

Elsődlegesen szülői vagy pedagógusi megkeresésére indul de fontos a gyermek önkéntessége. Csak akkor vállalom el a vele való munkát, ha ő maga is beleegyezik. Nem dolgozom olyannal, aki kényszernek éli meg a velem való munkát. Egyrészt mert nem hiszek az „ erőből megoldom”-ban másrészt pedig nem lehet úgy bizalmi légkört, kapcsolódási pontot kialakítani, hogy a gyermek egyszerűen nem partner benne.

milyen elakadásokban segíthet az életvezetési tanácsadó?

Párkapcsolati problémák

  • Ha a párkapcsolatodban sok a nehézség, a konfliktus és gyakran előjön belőled a menjek vagy inkább maradjak érzés!

  • Ha egyedülállóként kitartóan keresed a párod, de hiába a tinder és társai a nagy Ő helyén még mindig csak a kérdőjel villog!

Stressz és Munkahelyi problémák

  • Ha a munkahelyed nem hoz már új kihívásokat, vagy egyszerűen csak nem érzed már ott jól magad, akár a közeg akár az ellátandó feladatok miatt.

  • Ha érzed, hogy váltanod kellene, de nehéz az elindulás
  • Ha folyamatosan stresszes és kimerült vagy, néha minden különösebb ok nélkül!

  • Ha a kiégés tüneteit érzed önmagadon

Nőiesség – önbizalom problémák

  • Ha az önbizalmad nem tudod kibontakoztatni, mert az egykor megsérült, és nem találod rá a gyógyírt!

  • Ha nőként elvesztetted az egyensúlyt a különböző szerepeid között, és szét vagy csúszva minden területen!

  • Ha életed második feléhez értél és érzed magadon az életközepi válság jeleit!

Ifjúsági Coaching témakörben

  • Indulatkezelés, beilleszkedési nehézségek kirekesztettség,

  • Időgazdálkodás, pályaorientáció
  • Megfelelési kényszer, koncentrációs zavar

  • Tudatosság hiánya, játékosság hiánya,
  • Sérült önbizalom, önértékelési problémák

Milyen eszközökkel dolgozom?

A Holisztikus coaching szemléletben hiszek, ami azt jelenti, hogy nem csak magát a problémát boncolgatjuk, hanem annak kialakulását, környezetét, és az adott egyén körülményeit is megnézzük. Természetesen nem mélyedünk el a múltban hiszen ez nem pszichológia de érintjük annyiban amennyi az adott elakadás megértéséhez szükséges.

Kérdések: Segítő feltáró kérdések melyek komoly felismeréseket adnak, aminek köszönhetően közelebb kerülsz a problémád megoldásához

Kreatív eszközök: A képeknak, hangoknak, idézeteknek is nagy szerep jut a coachingban így én előszeretettel alkalmazok képkártyákat, idézetek, zenéket, terméseket, kavicsokat, akár rajzos feladatokat.

Önismereti gyakorlatok: Saját magad mélyebb megismerését segítik. Önismereti tesztek, diagramok, egyéb személyre szabott fejlesztő feladatok. Egyetlen coaching folyamatból sem maradhat ki.

Önreflexió: Egy képzeletbeli tükröt tartok eléd. A saját válaszaid alapján egy másik nézőpontból nézhetsz rá a problémákra.

Biztonságos közeg: Olyan teret biztosítok a számodra ahol teljesen önmagad lehetsz, megnyílhatsz és biztonsággal megnyílhatsz.

Ítélkezésmentesség és értő figyelem: Csak rád figyelek. Nem adok tanácsot nem minősítelek.

Teljes diszkréció: A coachokra is ugyanazok az etikai alapelvek vonatkoznak mint pl a pszichológusokra. Ami egy ülés alatt elhangzik arra teljes diszkréció vonatkozik.

Mindfulness alapok: A tudatos jelenlét gyakorlatok, főleg a stresszkezelésben az itt és most megélésében tudnak segíteni. Én szeretem az ülésekbe bevonni ezeket a technikákat is.

mennyi ideig tart és hogyan épül fel az ülés?

Hány ülésből áll egy coaching folyamat?

  • A coaching folyamat akkor lehet sikeres ha minimun 4-6 alkalommal talákozun. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a változás valóban tartós legyen. A jelenre és a jövőre fókuszálunk. A miértek helyett a hogyanra összpontosítunk!

Milyen hosszú egy ülés?

  • Nálam az egyszemélyes ülés időtartama 60 perc

  • Ha párokkal dolgozom akkor 90 perc
  • Ifjúsági Coaching ülés 45 perc

Felfedező INGYENES alkalom

A tényleges üléseket – az első találkozás előtt – mindig megelőzi egy 20 perces, úgynevezett 0. alkalom. Ez az ismerkedésre szolgál.  Ahhoz, hogy a bizalmi légkör kialakulhasson fontos a kölcsönös szimpátia. Kliensként nagyon nem mindegy kire bízod a problémádat, viszont Coachként nekem is van választásom. Én sem tudok olyannal dolgozni akivel nem szimpatizálok.

Árak:

Fix árakkal dolgozom az alábbiak szerint :

  • Egyéni tanácsadás 60 perc/ alkalom – 13.000.-Ft
  • Pártanácsadás 90 perc / alkalom – 16.000.-Ft
  • Gyermek és ifjúsági coaching árak mindig személyre szabottan kerülnek megállapításra
  • Life Shift program 90 perc/ alkalom – 13.000.-Ft

Coaching és Relax

LÉLEKLENDÍTŐ

TESTI- LELKI FELÜDÜLÉS

EGY HELYEN

 

Üzenj nekem

Copyright © 2024 Életiránytű - Minden jog fenntartva